Sélectionner une page
Çdo të thotë bota ?

Çdo të thotë bota ?

Veprimi ynë simbolik pranë Konsullatës së Kosovës u mbështet nga komuniteti shqiptar në Gjenevë në përgjithësi, por edhe në Kosovë dhe në vende të tjera në Evropë dhe në Shtetet e Bashkuara. Është rasti të falënderojmë të gjithë ata njerëz që vazhdojnë të na mbështesin dhe na inkurajojnë në çështjen tonë për ndërtimin dhe zhvillimin e demokracisë në Kosovë.

Vota e diasporës në Kosovë

Vota e diasporës në Kosovë

Kosova aktualisht po hyn në një garë të re elektorale. Në fakt, zgjedhje të reja të parakohshme legjislative janë caktuar për 14 Shkurt 2021 nga Ushtruesja e Detyrës së Presidentit të Kosovës znj. Vjosa Osmani. Si shoqatë shqiptare me seli në Zvicër, kemi vendosur të vëmë në pikëpyetje rolin tonë si votues në Kosovë.

Kë telefonojmë kur policia vret ?

Kë telefonojmë kur policia vret ?

Ditën e ngjarjes kaq tronditëse, lexuam lajmet dhe për fat të keq lajmi i parë nuk qe një lajm i mirë. Një bashkëmoshatar i yni kishte dalë nga shtëpia për mos u kthyer më dhe kjo jo pas një aksidenti apo një rrjedhe ngjarjesh te parashikueshme për një fund tragjik, por sepse u vra nga dikush që kishte detyrën ligjore dhe ndoshta morale të mbronte atë dhe secilin prej nesh.

Njoftim për shtyp : Lufta e Kosovës dhe drejtësia

Njoftim për shtyp : Lufta e Kosovës dhe drejtësia

Shoqata e Studentëve Shqiptarë të Gjenevës, së pari vendos një pikëpyetje mbi rolin e Dhomave të Specializuara të Gjykatës së Kosovës dhe së dyti, rikujton rezistencën e UÇK-së ndaj forcave te armatosura serbe në Kosovë.

Veprimi simbolik : Fundi i rendit kushtetues në Kosovë

Veprimi simbolik : Fundi i rendit kushtetues në Kosovë

Ndërsa bota përjeton një periudhë krize shëndetësore. Populli i Kosovës përballet gjithashtu me një krizë të rëndë politike. Kjo krizë filloi pasi koalicioni qeveritar u shpërbë me 25 Mars 2020. Pyetja që u ngrit atëherë ishte: A duhet të formojmë një qeveri të re pa kaluar në zgjedhje apo duhet të shpallen zgjedhje të reja legjislative ?

Në mbështetje të studentëve

Në mbështetje të studentëve

#MeStudentët Shoqata e Studentëve Shqiptarë të Gjenevës solidarizohet me protestat e studentëve në Shqipëri dhe mbështet fuqishëm kërkesat për arsim cilësor, transparent dhe të pakorruptuar. Kemi lexuar me vëmendje kërkesat e studentëve dhe kauza për të cilën janë...